Таблица за разреждане на ракия
Изпратена от Kiril
Октомври 03, 2008
72 гласа, средно 4.35 от 5
сисо: страхотна е,супер
08.05.2009 16:46
Gotcha: А кое е смешното?
17.07.2010 15:06
Иван: Този, който я е изпратил, ще може ли да ми я прати цялата? Пиши тук, ако си го прочел това съобщение, за да ти дам поща. :)
05.09.2010 18:01
венко: моля на venko_51@abv.bg таблицата за ракийката.Благоданости
22.08.2011 11:26
polqn: благодаря може ли цялата на polqn55555@abv.bg
31.10.2011 16:11
Румен: Ако може някой да я прати и на r_umcho@abv.bg pls
04.11.2011 13:53
Ракиджос: Всичко е математика-формула.Който може да пие ракийка-трябва да знае и смятането..Последното да става преди консумацията...и не е абсолютно задължително
05.12.2011 15:36
Николай Ботев: Таблицата не е вярно по ред причини!!! правилото е на кръст, не знам дали ще може някой да ме разбере, но дано бъда полезен 66 % ракия--------0% Вода искаме -----46% 46% ракия 20 % Вода от количеството ракия. Който не е разбрал, е проспал няколко часа по математика преди години!!!
27.01.2012 21:21
Petkanus: Николай Ботев очевидно не знае, че при смесване на спирт и вода, обема на получения разтвор е по-малък от сумата на обемите на водата и спирта
13.03.2013 21:49
Хоп шоп: Тази таблица не е вярна защото: 1-Кой разрежда 50% ракия? 2.Не посочено при каква температура на ракията и на водата се добавя това количество вода. Примерно: колко вода трябва да се добави,ако темпер. на ракията е 33 градуса,а темпер. на водата 20 градуса?
07.08.2013 04:24
митака: дали ще е удобно да ми я пуснете на мейла в пъния вариант di_borisov@abv.bg предварително ви благодаря
22.07.2014 12:13
коко: Еййй, бая глупости се казаха! Вместо да благодарите на човека, че си е направил труда да ви сервира всичко на готово, то не е плюене, не са празни приказки. Щом и не знаете при колко градуса /на течноста по Целзий/ се мери градуса /алкохолния/ на ракията, по хубаво си купувайте
25.01.2016 19:46
коко: Продължаваме! И таблицата на колегата е абсолютно вярна, не се притеснявайте! Пък и перфектният вкус на ракията е между 42 и 44 "градуса" /това за колегата дето се чуди що аджиба се разрежда под 50 "градуса"/. И последно ако искаме да си разреждаме ракията при всякаква температур
25.01.2016 19:58
коко: Формулката при 20 градуса по Целзий! A . B = C C : D = E E - A = вода /необходими литри за разреждане/, където А-налично количество ракия В-градус в "момента" на същата D-желан градус, който искаме да получим.
25.01.2016 20:14
коко: C и Е не са интересни за случая. ВНИМАНИЕ!Разреждайте само с дестилирана, дъждовна или трапезна вода! Наздраве!
25.01.2016 20:15
коко: Ааа, на тия им е страшен редактора! Значи А.В=С, после С:D=E, после Е - А = на водата която трябва да сипем, за да получим желания градус!
25.01.2016 20:18
Мат: Като мехнем префърцунените сметки - ако искаме да сваляме по 10 алкохолни градуса - добавяме 25% количество вода. Пример: ако имаме 1 литър 100 градуса, за да стане 40 градуса прибавяме 6х 0.250L = 1.500 L вода
25.11.2017 20:57
Бай Иван: Мат, с твойта сметка бая пърцуца ще изпиеш
02.02.2018 16:36